hipotrofie-musculara

Hipotrofia musculara consta intr-o dezvoltare insuficienta a volumului unui muschi, datorita unei nutritii defectuoase. Hipotrofia musculara de inactivitate se manifesta prin scaderea diametrului miofibrilelor si prezinta tulburari trofice reversibile. Aceasta apare si in afectiuni ale aparatului locomotor.

Kinetoterapia utilizeaza exercitii fizice specifice cresterii tonusului si volumului muscular. Cresterea tonusului si a volumului musculaturii  hipotrofice sunt obiective deosebit de importante.

Se utilizeaza gimnastica electrostimulatoare care foloseste pentru tratament producerea contractiilor musculare prin electrostimulare. Electroterapia excito-motorie este o terapie substitutiva a comenzii nervoase care a fost afectata si permite combaterea hipotrofiei unitatilor motorii prin cresterea recrutarii lor, mentinand astfel proprietatile contractile ale fibrelor musculare aferente. Muschiul hipotrofic, care isi pastreaza inervatia normala raspunde la forma rectangulara a curentului de joasa frecventa si in functie de intensitatea si frecventa curentului, contractia sa va fi mai puternica sau mai slaba.

In recuperarea hipotrofiilor musculare, mai ales a celor de inactivitate, masajul teraputic se asociaza simultan cu kinetoterapia. Masajul are ca obiective stimularea tonusului muscular, imbunatatirea excitabilitatii, a contractilitatii si a elasticitatii fibrelor musculare, imbunatatirea conditiilor de nutritie, prin activarea circulatiei sanguine la nivelul musculaturii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.