dureri-musculare

Contractura musculara este definita stiintific ca o hipertrofie musculara. Mai exact, muschiul nu se mai relaxeaza, tonusul si tensiunea intramusculara fiind ambele crescute, generand o durere acuta si persistenta.

Muschiul contractat este ferm la palpare, tendonul este intins, mobilitatea devine limitata, totul din cauza tensiunii mari si constante de la interior. Durerea este cauzata de acumularea de dioxid de carbon in tesutul muscular. Aceasta se intampla deoarece zona nu este suficient oxigenata din cauza unor probleme circulatorii locale ce origineaza tot in tensiunea crescuta din tesutul afectat.

Tratament:
Repausul de minim 3 zile, ajungand pana la o saptamana, este metoda cea mai eficienta de interventie si tratament. Imediat dupa aparitia simptomelor specifice, si-au dovedit eficienta compresele reci pentru limitarea inflamarii zonei, iar la 24 de ore dupa aceea compresele caldute. Potrivite pentru a stimula alungirea musculaturii si implicit si circulatia locala sunt activitatile care includ exercitii de aerobic moderat sau stretching usor. Masajul terapeutic este si el o solutie complementara potrivita.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.