Coxartroza

Spondiloza cervicala este o afectiune comuna progresiva degenerativa a coloanei vertebrale umane adesea cauzata de procesul natural de imbatranire. Acesta este definita ca „boala osteofitoza vertebrala”, din cauza formatiunilor osteofitelor care apar cu degenerarea progresiva a coloanei vertebrale. Spondiloza timpurie este asociata cu modificari degenerative in cadrul discului intervertebral in cazul in care uscarea discului apare, cauzand astfel pierderea de inaltime totala de disc si o reducere a capacitatii de disc, pentru a mentine sau de a suporta sarcini suplimentare axiale de-a lungul coloanei vertebrale cervicale. La nastere, discurile intervertebrale sunt sanatoase, in nucleul pulpos se afla un continut de la 70% la 90% apa, care scade cu inaintarea in varsta. Cand apa scade in continut, in cadrul nucleul pulpos, apar schimbari, nucleul devine gelatinos cu aspect intunecat si isi pierdere integritatea structurala.

Tratamentul este reprezentat de: kinetoterapiefizioterapie si masaj. Acest tip de tratament are rezultate foarte bune si de durata mai lunga.

Tratamentul durerii cervicale consta in reducerea durerii cu ajutorul aplicarii de gheata si a medicamentelor, imbunatatirea mobilitatii si flexibilitatii cervicale cu ajutorul exercitiilor sau fizioterapiei si, totodata, evitarea producerii unui nou traumatism prin schimbarea activitatilor obisnuite si a pozitiilor corpului, cum ar fi cele adoptate in timpul somnului sau pozitia sezanda.

Tratamentul specific depinde de factorul care a determinat aparitia durerii cervicale, ca de exemplu, activitatile zilnice obisnuite, un traumatism sau o alta afectiune medicala.

Obiectivele tratamentului sunt ameliorarea durerii si redarea mobilitatii si functiei cervicale. Deoarece majoritatea cazurilor de durere cervicala sunt provocate de miscari repetate sau prelungite la nivelul musculaturii, ligamentelor, tendoanelor, oaselor sau articulatiilor de la nivel cervical.

Toate serviciile sunt efectuate la dumneavoastra acasa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.